både mad og kærlighed er det sanserne, der er på spil. Det er de store følelser og de dybe impulser. Det er i sin natur ustyrligt og lad det endelig blive ved med det. Lad os overraskes og inspireres - røres og berøres. Af hænderne hos vores elskede og chiliens påtrængende nærvær.
Kærlighed er den hemmelige ingrediens i madlavning - det ved enhver elskende. Og omvendt er sulten efter hinandens sjæl og tilstedeværelse den evige higen og gave i kærligheden.
Maden virker ind på kærlighedens celleplan. Den modulerer vores hormoner og humør. Kærlighedshormonet oxytocin øges ved kram, varme, nærvær, empati, nydelse og mad, der deles i samhørighed.
Tryptofan er en af byggestenene i proteiner og samtidig orstadiet til vores gode søvnhormon melatonin om natten og glædeshormonet serotonin om dagen. Det spiser du f.eks. i godt kød, alger, bælgfrugter, grønt og frugt samt lækre kerner og frø.
Kærlighed og mad er en gave i livet, som bør nydes til sit yderste. De vil begge - hvis grebet inderligt sansende an - forlænge og forskønne dit smukke liv.
KÆRLIGHEDSMOUSSE
Denne chokomousse er sprængfyldt med gode sager som bl.a. tryptofan, kalium, magnesium, jern, zink, E- og B6 vitamin og sundt fedt!
Det er altså en super feel good foodie, som kæler både for dine celler, hormoner og sanser. Del den med en du elsker og husk: Hvis du nyder det er det sundt!
Ingredienser:
4 tsk Kakaopulver
3 Dadler
2 Bananer
1 Avocado
1 spsk Honning
1 Lille håndfuld hakkede valnødder,
græskarkerne, mandler og hørfrø til at pynte med. Rist dem evt lige hurtigtpå en pande for at fordybe smagen.
Put kakao, dadler, bananer, avocado og honning i en blender eller foodprocessor og kør til det er rimelig glat men ikke tyndt.
Server i to glas med de hakkede nødder på toppen.
Du kan læse mere om Katrine Juul Schiøtz på hendes side hjemmeside her