MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.
Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.
Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her
Lisbeth har i over 30 år arbejdet passioneret med holistisk sundhed og nydelse. Hun giver konsultationer i sin biopatpraksis, holder foredrag og udvikler opskrifter. Hun bruger altid naturlige råvarer i sine opskrifter, så de færdige lækkerier bliver fyldt med god smag og masser af sund næring til dine celler.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Stresset – slip stressen med hvile
Bogen DET SØDE - sundhed & nydelse, byder på mere end 100 opskrifter på kager, desserter, slik og snacks af sunde næringsrige ingredienser. Fri for sukker, mælk og hvede. Kager bagt med fuldkorn og masser af kager helt uden gluten. Se mere på www.detsøde.dk og www.lisbethtordendahl.dk
Træt af alt for sukkersød marcipan ?
Så prøv min opskrift på hjemmelavet marcipan, som jeg har lavet hver eneste år siden den så dagens lys engang i de tidlige 80ere. Det er ren nydelse.
Mandler 200 g*
Rismaltsirup ca. ¾ dl
Evt. Rosenvand
Smut mandlerne, tør dem i et klæde og lad dem gerne ligge fremme herpå i en dags tid eller mere, så de bliver helt tørre*. Læg dem evt. i klædet på varmeapparatet.
Knus mandlerne til meget fint mandelmel I en elektrisk kværn.
Kom det i en skål og bland med rismalt. Bland så vidt muligt med en ske, og brug først tilsidst fingrere, ellers bliver det for varmt, og olien trænger ud af mandelmelet.
En smule rosenvand kan æltes i for smagsvariation og en lidt blødere konsistens.
Opbevar marcipanen koldt.
Giver ca. 240g færdig marcipan.
* hvis du ikke vil smutte mandler selv, men købe mandler uden hinder, skal du bruge 185 g. Bruger du færdigkøbt mandelmel, skal det ikke være fedtreduceret.
Tip: vil du gerne helt undgå sødemidler, kan marcipan laves med æblemos i stedet. Eller du kan lave rustik marcipan.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Kærlighed gør en forskel
Mandler 100 g
Frisk dadel (Medjoul) 1 stk
Blend 75 g af mandlerne til mel i en elektrisk kværn. Hak de resterende mandler og bland det sammen. Tag stenen ud af dadlen og mos den med fingrene. Ælt den i mandelmassen.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Er du klar til det nye år?
Appelsin 1
Vand
Æblejuice 3 dl
Ahornsirup eller æblesirup 3 spsk
Skær appelsinen i fire både og skær hver båd over. Tag appelsinkødet af. Læg appelsinskallerne i en gryde og dæk med rigeligt koldt vand. Lad dem stå heri natten over. Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide lag væk, som muligt uden at ødelægge skallen. Kom skallerne tilbage i gryden og hæld juice og sirup ved. Bring i kog og lad det køle af. Bring igen i kog og lad det køle af. Gentag denne proces i alt fem gange. Kom skallerne i et glas sammen med lagen og opbevar i køleskab, holder mindst tre måneder, hvis lagen dækker.
Brug de syltede appelsinskaller i kager, konfekt eller skær strimler og overtræk dem med chokolade.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Når cellerne synger, kan du forebygge stress
Rustik marcipan 1 portion
Syltet appelsin 50 g
Evt. frisk ingefær
Skær appelsin i små tern. Ælt dem ind i marcipanen. Tilføj evt. 10 g skrællet frisk ingefær, skåret i småbitte tern. Form 8-10 små konfektstykker. Overtræk dem evt. med chokolade.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Stress og angst - En Homøopatisk Guide
Tørrede figner 75 g
Valnødder 25 g
Stødt kardemomme ½ tsk
Citronskal, fintrevet 1/2 spsk
Mørk chokolade (70-72 %) 25 g eller
Kakaosmør 25 g og
Kakaopulver ½ spsk
Skær de hårde stilke af fignerne og kassér dem. Hak fignerne i småstykker. Hak valnødder og bland med figner, kardemomme og citronskal i en skål.
Hvis chokolade:
Hak chokoladen og smelt i vandbad. Bland den i og mix godt.
Eller i stedet for chokolade:
smelt kakaosmør, rør med kakaopulver og bland i fignerne.
Lad massen stå i køleskab 10-15 minutter og form så formes massen til 10 konfekt- kugler med fugtede hænder. Sæt de færdige kugler i køleskab nogle timer. Overtræk dem evt. med chokolade og pynt med en lille tynd skive figne.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - HVEM JEG VISTE MIG AT VÆRE - Det ingen har sagt.
Tørrede dadler 125 g
Vand 1 dl
Salt
Hasselnødder 1 dl
Banan 2 mellem (200g)
Kokosolie 50 g
Æg 3 store
Stødt kanel 3 tsk
Stødt kardemomme 2 tsk
Stødt ingefær 2 tsk
Stødt nellike 1 tsk
Fuldkorns spelt- eller havremel 130 g
Natron 1 tsk
Evt. pynt:
Mørk chokolade (70-85%) 30 g
Hasselnødder
Skær dadlerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med vandet og en knivspids salt. Kog ca. 8 minutter under låg til vandet er opsuget. Kom i en skål og lad det køle af.
Hak nødderne medium.
Blend dadlerne med en stavblender sammen med banan, olie, æg og krydderier.
Rør nødderne i og mel og natron. Bag i 12 muffinforme ved 190° ca. 25 minutter.
Når de tages ud af ovnen kan de toppes med lidt finthakket chokolade, der smelter når det drysses over og hakkede nødder.
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Vintersolhverv – en fest for Solen
Smør (evt. kokosolie) 50 g
Ahornsirup ¾ dl
Stødt kanel 1 ½ tsk
Stødt kardemomme 1 ½ tsk
Stødt ingefær ½ tsk
Stødt nellike ¼ tsk
Natron ½ tsk
Fuldkornsspeltmel* 125 g
Sigtet speltmel* 125-150 g
Lun smør og ahornsirup i en gryde så det kan blandes.
Tag gryden af varmen og rør krydderier i.
Rør også natron i og stil det køligt til massen ikke længere er varm.
Kom æg i og bland grundigt, hvorefter melet (og en knivspids salt hvis du bruger kokosolie) vendes i.
Saml dejen uden at ælte og lad den hvile indpakket mindst en time i køleskabet.
Til pebernødder:
Rul lange pølser (tykkelse som en lillefinger) og skær i 1 cm tykkelse. Sæt dem ikke for tæt på en plade med bagepapir og bag ved 200° ca. 10 minutter.
Til julekager:
Rul dejen ud på et letmelet bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Stik kager ud med forskellige små forme. Bag dem ca. 10 minutter ved 200°. Lad dem køle på en rist.
Dekorér evt. med smeltet chokolade.
*for glutenfri version: brug fuldkorns havremel i stedet for fuldkornsspeltmel og 125 g boghvedemel i stedet for sigtet speltmel
Portionen rækker til to plader
✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Stresset – slip stressen med hvile
Kunne andre i dit netværk have glæde af Julelækkerier uden sukkerchok? Del meget gerne på de sociale medier
MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.
Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.
I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...
Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...
På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...
Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer fundet.